İçeriğe geç

Ptt Kargo Alınmazsa Ne Olur

PTT kargo kaç gün alınmazsa geri gider?

MADDE 37 – (1) Gazete veya diğer iletişim araçlarıyla alıcısına ulaştığı bildirilen kargo gönderileri ve yurtdışı koliler, PTT işyeri adresleri dâhil otuz gün, kurye gönderileri ve uluslararası APG’ler ise bildirim tarihinden itibaren yedi gün süreyle teslim alınır.

Şubede bekleyen kargo alınmazsa ne olur?

Kargo şirketi belirli bir süre teslim edilmeyen kargoyu depolar. Kargo sahibi kargoyu belirli bir süre içerisinde teslim almazsa kargo şirketi kargoyu iade edebilir veya imha edebilir. Teslim alınmayan kargo genellikle 3 ila 15 gün depolanır.

PTT alıcı ödemeli kargo alınmazsa ne olur?

Alıcı ödeme yapmazsa geri gidip göndericiden ücreti tahsil edecek…aynı şey.

3 gün içinde alınmayan kargo ne olur?

Kargo şirketi adresinizde değilse, siparişinizi şubenizden alabileceğinizi bildiren bir mesaj bırakacaktır. Siparişinizi 3 gün içinde kargo şubesinden alabilirsiniz. Paketinizi 3 gün içinde belirtilen şubeye teslim almazsanız, siparişiniz satıcıya iade edilecektir.

PTT teslim edilemeyen kargo ne olur?

Cevap: Kargomat’a teslim edildikten sonra gönderinizi 3 gün içinde teslim almanız gerekmektedir. 3 gün içinde teslim edilmeyen kargonuz göndericiye iade edilecektir.

PTT iade kaç günde gider?

İade ettiğiniz ürünlerle ilgili tüm prosedürler, ürününüzü teslim aldığımız andan itibaren başlayacak ve bir hafta içinde tamamlanacaktır. İade tutarının hesabınıza yansıması bankadan bankaya değişmektedir.

Kargoyu almamak suç mu?

Son noktamızı hemen baştan belirtmemiz gerekirse: Kargoyu kabul etmemek suç değildir ve cezası yoktur. Belirttiğiniz kargoyu teslim almazsanız kargo göndericiye geri gönderilir. Tüketici olarak ürünü kabul etmeyi reddedip cayma hakkınızı kullanmakta özgürsünüz.

Kargoyu almadım diye icra gelir mi?

Genel olarak internetten alışverişlerde, ürünü teslim almayan müşteriye, ürünü teslim almaması durumunda kargo ücretini kendisinin ödemesi gerektiği, aksi takdirde icra takibi başlatılacağı yönünde cevap verilebilir.

Ptt kargo iade bekleme süresi bitti ne demek?

Bekleme süresi içerisinde posta alınmazsa, ilgili gönderi göndericiye geri gönderilir. Bekleme süresi bitti, iade süresi bitti: Şubelere veya merkezlere gönderilen e-postalarınızı bekleme süresi içerisinde almazsanız, “Bekleme süresi bitti” iade notu kesilerek göndericinin adresine gönderilir.

Teslim alınmayan kargo ücretini kim öder?

Gönderici tarafından 3 gün içerisinde yazılı bir talimat verilmediği takdirde kargo göndericiye iade edilecek ve taşıma bedeli ile varsa masraflar tahsil edilecektir.

Kargo şubeden alınmazsa para iadesi olur mu?

Şubeye ulaşmayan gönderiler, gönderici numarası belirtilerek 3 iş günü içerisinde ilgili şubeye iade edilir.

PTT kargo iade takip nasıl yapılır?

Üyeliğinize giriş yapın ve “Hesabım” sekmesi üzerinden “Sipariş Takibi” sayfasına gidin. Sipariş sayfasında “Siparişi İade Et” butonuna tıklayın.

Kargo tekrar dağıtıma çıkar mı?

Teslimat süreci hakkında sık sorulan sorular: Kargo şirketleri yoğun bir program nedeniyle teslimat gününde paketi teslim edemeyebilir. Bu durumda paket bir sonraki iş gününde yeniden gönderilir.

PTT kargo neler yasak?

PTT Uluslararası Kargo ile taşınması yasak ürünler: Ağır veya tehlikeli maddeler (toksik maddeler, patlayıcılar, aşındırıcı maddeler vb.) Kimyasal maddeler ve ürünleri. Yasadışı maddeler (silahlar, uyuşturucular vb.) Hayvanlar, hayvansal ürünler ve bitki örnekleri.

PTT kargom gelmedi nereyi aramalıyım?

444 1 788 numaralı çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.

Kargo kaç gün alınmazsa geri döner?

Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda kargonuz; teslimat şubesine ulaştığı tarihten itibaren 3 gün şubemizde bekletilir. Alıcı tarafından başvuru yapılmadığı takdirde kargo 3 gün sonra göndericiye iade edilir.

Kargo şubede kaç gün bekleyebilir?

Görevlimiz alıcının adresinde kimseyi bulamazsa, bir “Kargo Bildirim Notu” bırakacak ve gönderiyi şubeye iade edecektir. Bu durumda, gönderinin alıcı veya onun atadığı bir kişi tarafından 3 gün içinde ilgili şubeden alınması gerekmektedir.

Postanede para kaç gün bekler?

MADDE 11 – (1) Yararlanıcılara ödenmek üzere gönderilen havaleler, ödeme merkezlerine ulaştığı tarihten itibaren bir ay, “Postrestant” ibaresi bulunan havaleler ise alıcının başvuru yerine ulaştığı tarihten itibaren iki ay süreyle saklanır.

PTT kargo iade bekleme süresi bitti ne demek?

Bekleme süresi içerisinde posta alınmazsa, ilgili gönderi göndericiye geri gönderilir. Bekleme süresi bitti, iade süresi bitti: Şubelere veya merkezlere gönderilen e-postalarınızı bekleme süresi içerisinde almazsanız, “Bekleme süresi bitti” iade notu kesilerek göndericinin adresine gönderilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şişman Escort